Photo Raya 2010

“YA Allah, ampunilah aku dan ampunilah kedua-dua ibu bapaku dan cucurilah rahmat kepada mereka sebagaimana mereka mencurahkan kasih sayangnya memelihara dan mendidikku ketika kecil.”

Kelab Belia Haluan Ipoh

Sebuah kelab yang berdaftar di bawah Kementerian Belia dan Sukan. Boleh layari http://kbhi.blogspot.com untuk mengenali perjalanan dan aktiviti kelab ini

Untukmu Palestina Tercinta

Ya Allah, bantu dan selamatkan saudara kami kaum muslimin di Palestina. Ya Allah, timpakanlah kekalahan kepada orang-orang Yahudi terlaknat dan penolong-penolong dan sekutu-sekutu mereka.

Ahlan Wa Sahlan Ya Ramadhan

"Wahai orang-orang beriman, diwajibkan keatas kamu berpuasa sebagaimana diwajibkan keatas orang-orang sebelum kamu, supaya kamu bertaqwa..." (Surah Al-Baqarah).

Chelsea 2011/2012

"The 4-3-3 is a system for us in the end where it is not just a striker, it is three forwards in the end, and we have this flexibility in the squad." Andre Villas-Boas

Followers

Friday, August 27, 2010

Perjalanan Triangle

Dalam kesibukan final sem yang penuh dengan projek (macam2 projek ada), sekali lagi kelas ECB8B berjaya mencilok dan menyelit sedikit masa untuk sama2 bersidang dalam majlis berbuka Edisi 2010..Kali ni punya majlis buat luar sket dari kawasan Shah Alam..Setelah diberi macam2 cadangan, akhirnya kteorg setuju untuk menerima idea dari Burhan "Hanz" untuk menyerang restoran 4 Happy Seasons kat area Wangsa Maju..Fuh, starting dengar 2 terasa gk jauh nye..Tapi bila memikirkan "bila lagi", better layan aje..

Sambutan memberansangkan sebab boleh kata semua pegi (rasanya 3orang je tercicir)..Besa la, setiap orang ada komitmen dan jadual sendiri..Kami konvoi 7 bijik kereta gerak dari Shah Alam..Memang semua cucuk rapat je...Tak mau kasi putus...Kang sesat lain plak destinasi nye..Alhamdulillah, perjalanan ok dan semua selamat sampai ke tempat yg dituju..

Four Happy Seasons Restaurant, Wangsa Maju

Sekali amik...ish3

Suasana kat situ makin x terkawal

Sempat wat kecoh lagi sebelum nak blah

Lepas dah selesai "melahap", ada mulut2 yang nakal ajak pi Putrajaya..Memang tak amik masa langsung berfikir, terus berkonvoi menuju ke tempat cadangan..Sampai kat destinasi kami pun.......

Mula bergambar...

Dan terus bergambar....

Dah habih semua nye, kami mula bergerak pulang ke bumi Shah Alam..Singgah dulu kt Restoran Pelita..Pekena dulu teh tarik dengan roti canai..=)

*(Perjalanan Triangle merujuk kepada perjalanan kteorg...Shah Alam - Wangsa Maju - Putrajaya - Shah Alam)

Wednesday, August 11, 2010

Sahaja Aku Berpuasa...

Ramadhan yang kita nanti selama ini akhirnya tiba..Alhamdulillah masih diberikan peluang untuk merasai Ramadhan pada tahun ini..Ada yang tak sempat merasai Ramadhan kerana telah dipanggil pulang oleh Allah s.w.t..Bulan Ramadhan yang penuh barakah ini menjadi suatu pemangkin pada kita untuk terus mempertingkatkan ibadah2 wajib dan memperbanyakkan ibadah2 sunat..Sebab time Ramadhan ni, Allah anugerahkan pahala yang berlipat ganda untuk setiap amalan kita..Menjadi suatu keseronokan buat kita untuk terus mengejar cinta Allah s.w.t..

Aku cuma ingin mengucapkan Selamat Menjalani Ibadah Puasa di Bulan Ramadhan Al-Mubarak..Moga sama2 kita terus upgrade diri kita dalam mentaati Allah..Jaga segala apa yang boleh mencacatkan pahala puasa kita..Mari menghayati Ramadhan..InsyaAllah..


Dengan ini aku post video Manbai & Raihan - Harapan Ramadhan..


video

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More